Start     TT     Onze club     Artikels     Foto-gallerij     Enquete     Links

Ornithologische vereniging in Grimbergen bestaat 2 jaar.

 

Enkele vogelliefhebbers staken begin 2006 de hoofden bij mekaar en besloten om in Grimbergen een vereniging op te richten, waar de vogelliefhebbers van Grimbergen en omstreken terecht kunnen. Onze vereniging kreeg de naam: ORNITHO Grimbergen. Er wordt vooral aandacht besteed aan het houden en kweken van cultuurvogels.

Zoals  kanaries, parkieten en exotische prachtvinken.

Maar ook de Europese vogels krijgen de volle aandacht. Met alle respect voor de natuur, observeren en bestuderen wij de vogels in de vrije natuur.

Sommige liefhebbers zijn op dat gebied echte specialisten.

Wij zorgen er in clubverband voor dat de liefhebbers hun hobby kunnen uitoefenen, en dat ze in de club terecht kunnen voor hun ringen met persoonlijke gegevens zoals de wet dit voorschrijft.

Wij houden iedere tweede zondag van de maand ledenvergadering.

Daar kunnen de ervaren leden hun kennis op het gebied van de ornithologie delen en doorspelen aan de beginnende liefhebber, zodanig dat deze zo weinig mogelijk ontgoochelingen oploopt.

Dikwijls begint het met een koppeltje grasparkietjes of een paartje zebravinkjes, om maar iets te noemen.

En als ze dan nergens naartoe kunnen met wel bepaalde vragen dan wordt de moed al gauw verloren,en daarmee ook een toekomstig vogel en natuurliefhebber.

De bedoeling van onze nog jonge club is, zoveel mogelijk liefhebbers bijstaan met raad en daad. Op onze maandelijkse vergaderingen wordt dieper ingegaan op zaken zoals de vererving van bepaalde kleurslagen, hoe houden we onze vogels in goede conditie? Tips en weetjes over het kweken met onze vogels.Tijdens het tentoonstelling seizoen, dat loopt van eind september tot eind december, bezoeken we clubs die een tentoonstelling inrichten, hetzij om deel te nemen aan de wedstrijd of om de vogels van andere liefhebbers te bekijken. In 2007 richtten wij met succes onze eerste vogeltentoonstelling in . Ook dit jaar organiseren wij op 25 & 26 oktober een tentoonstelling in de parochie zaal van Beigem.

Iedere vogelliefhebber is bij ons welkom, wij zijn aangesloten bij de Belgische federatie AOB

Voor meer inlichtingen :voorzitter Jean Van Roy. Molenstraat 251 1851 Humbeek Tel:02/269 08 51.
 

Mail:jean_van_roy@hotmail.com   Dan Luckermans  secretaris.GSM.0477/76 77 11

 

Tweejaar bestaan gevierd met een vlag en nieuwe sweaters!